A vállalkozás finanszírozása

A finanszírozás meghatározása

A sikeres vállalkozás egyik feltétele a jó ötlet, elképzelés melyre a működés alapul. Az elképzelések önmagukban azonban nem sokat érnek, ha nem áll rendelkezésre a megvalósításukhoz szükséges anyagi forrás. Anyagi forrás alatt nem kizárólag készpénzt értünk, egy vállalkozás indításakor jól használhatóak a már korábban megszerzett, birtokolt javak, gépek, berendezések, termelőeszközök. Minden vállalkozástípusnál lehetőség van arra, hogy ezeket a meglévő eszközöket a vállalkozásba, társaságba „bevigyük”, nem pénzbeli hozzájárulás formájában a társaság rendelkezésére bocsássuk.

Ugyanakkor egy vállalkozás indításakor mindenképpen szükség van több-kevesebb készpénzre is. Ennek egyrészt gyakorlati okai vannak, hiszen hiába a gép, berendezés, ha nincs pénz alapanyag vásárlásra, nem lehet fizetni a dolgozókat, a kész árut nem tudjuk rendeltetési helyére juttatni, mert képtelenek vagyunk a fuvardíjat kifizetni; egyszóval a termelés beindításához nem rendelkezünk elegendő forgóeszközzel.

Az eszközök másik nagy csoportja a vállalkozásban használt tényleges eszközök – befektetett eszközök – melyek alatt a gépeket, berendezéseket, a vállalkozás tartósan használt vagyontárgyait értjük. Főleg a befektetet eszközök esetében fordul elő, hogy a vállalkozás indításakor az alapítók a már korábban megszerzett vagyontárgyaikat bocsátják mint vagyoni hozzájárulást a gazdasági társaság rendelkezésére.

Fentiek alapján:

Finanszírozás alatt, a vállalkozáshoz szükséges tőke előteremtését értjük, amely történhet saját erőből (saját forrásból) és idegen források igénybevételével (külső finanszírozással).

 

Hirdetés

Műköröm tanfolyam - OKJ képzések
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műköröm - a Körmös Portál
Crystal Nails műköröm
Műköröm zselé - műkörmözéshez
Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Spange - feszítőszálas spange
Körömfutár - ingyenes kiszállítás

Körmös Honlapok

Papp Judit
Cseh Kitti
Pap Lívia
Matesz Alexandra
Katona Piroska
Csató Krisztina
Csipkés Ivett
Torma Tímea
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva